piątek, 17 grudnia 2010

Aromatyczna energia

Aromatyczna energia


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




Masz dosyć kawy i innych napoi pobudzających? Jesteś zwolennikiem naturalnej, zdrowej energii? Spróbuj herbaty Yerba Mate „Czas na Herbatę”. Yerba Mate, lub inaczej Mate jest alternatywą dla takich napojów pobudzających takich jak kawa.
Ludzkość poznała już niejeden sposób na pobudzenie zmęczonego umysłu i ciała. Począwszy od kawy, przez liczne gazowane napoje energetyczne, a skończywszy na skoncentrowanych preparatach pobudzających. Jeżeli jednak jesteś zwolennikiem naturalnej, zdrowej energii spróbuj herbaty Yerba Mate „Czas na Herbatę”. Yerba Mate, lub inaczej Mate jest alternatywą dla takich napojów pobudzających takich jak kawa. Warto ją pić z wielu względów, przede wszystkim naturalnie pobudza umysł i ciało, podnosi sprawność intelektualną oraz fizyczną, rozluźnia i likwiduje objawy zmęczenia oraz poprawia koncentrację. Obok swoich walorów pobudzających ma stymulujący wpływ na osłabiony system nerwowy, likwiduje podenerwowanie. Yerba Mate to herbata, która wspomaga odchudzanie regulując przemianę materii i ułatwiając trawienie pokarmów, dodatkowo po wypiciu naparu Mate mamy uczucie sytości. Mate ma wiele substancji odżywczych oraz zdrowotnych, składa się z wysuszonych, lekko wyprażonych, rozdrobnionych liści ostrokrzewu paragwajskiego a jej smak przypomina nieco zielona herbatę z charakterystycznym właśnie dla Yerba Mate delikatnym prażonym posmaku. Ci, którzy nie dają się przekonać do oryginalnego smaku Mate również mogą korzystać z jej właściwości. „Mate owocowa” z herbaciarni „Czas na Herbatę” zawiera kawałeczki banana i truskawki, które dodają jej owocowego smaczku. Pyszna, aromatyczna i przede wszystkim naturalna energia w filiżance.



---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:)



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Zrelaksuj się!

Zrelaksuj się!


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




Dręczy cię nadmiar obowiązków? To niestety niechlubny standard w dzisiejszych czasach, gdzie ciężko jest znaleźć czas na odpoczynek. Aby zapewnić sobie chwilkę odprężenia zaparz filiżankę „Relax Tea”, która przyniesie rozluźnienie, swobodę i przyjemny relaks.

Każda z nas dobrze wie, że bycie kobietą to prawie praca a prawdę mówiąc to nie prawie praca tylko po prostu wykonywany zawód. Kobiety, narzeczone, żony, matki zabiegane, wymęczone, przemykają ulicami śpiesząc się z pracy do domu, gdzie zamiast odpoczywać dalej spełnią obowiązki. I tak od rana do wieczora, praca się nie kończy, praca trwa ...Codzienne problemy i wyzwania dosłownie wysysają z nas całą energię a na dodatek fundują nam pewne obciążenia psychiczne i kiedy w końcu przychodzi upragniony czas wypoczynku okazuje się, że mimo ogromnego zmęczenia fizycznego nie możemy odpocząć, zrelaksować się. Umysł przepełniony myślami i analizami minionego dnia nie jest w stanie się uspokoić, natrętne myśli krążą wokół nie zakończonych spraw i zadań, nad którymi trzeba będzie popracować jutro. No właśnie jutro to jutro a nie dziś!!! Jeżeli nie możesz przestać myśleć o tym, co jeszcze powinnaś zrobić, układać planów i rozwiązań dla zadań, którymi powinnaś zająć się jutro lub w najbliższej przyszłości. Jeżeli trudno ci się odprężyć i po prostu zrelaksować, wypróbuj owocowy sposób na przyjemne rozluźnienie. Owocowa herbata „Relax” „Czas na Herbatę” jak sama jej nazwa wskazuje jest po to, aby dawać owocową rozkosz oraz odprężać i relaksować za pomocą działania swoich składników. „Relax” to mieszanka zawierająca miedzy innymi kawałeczki prawdziwych jabłek i malin, skórkę cytrynową i pomarańczową, dziką różę, melisę oraz miętę. Melisa od wieków znana jest ze swych właściwości leczniczych, stosowana jest w stanach pobudzenia nerwowego, uczuciach niepokoju, nerwicach serca, w problemach z bezsennością oraz jako środek rozkurczający, wskazany w przypadkach dolegliwości żołądkowych na tle nerwowym. Również dodatek mięty ma działanie uspokajające, rozkurczowe oraz łagodzące bóle. Bez względu na to gdzie jesteś, w pracy czy w domu, gdy potrzebujesz odprężenia, zaparz filiżankę herbaty „Relaks”, która wypieści twoje podniebienie i zmysły, jej składniki pozwolą rozluźnić się a jej aromat przeniesie twoje myśli w spokojne miejsce, z dala od natłoku obowiązków i codziennych zadań, gdzie poczujesz się swobodna, zrelaksowana i po prostu szczęśliwa.

Sklepy i stoiska „Czas na Herbatę”
Cena: ok. 9.50 zł – 50 g


---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:)



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Jesienny „Czas na Herbatę”

Jesienny „Czas na Herbatę”


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




Jesień to bardzo charakterystyczna pora roku, która potrafi hojnie obdarowywać nas swoimi jesiennymi skarbami, ale także przynosi smutek odbierając nam letnią beztroskę i słońce.

Jesień działa na wszystkie nasze zmysły, ma duży wpływ na nasz nastrój, często ogarnia nas melancholia i tęsknota a czasami nawet popadamy w stan jesiennego przygnębienia. Za czym tęsknimy? Oczywiście za latem, słońcem i ciepłymi długimi dniami. Jesienny smutek najczęściej spowodowany jest towarzyszącym nadejściu tej pory roku uczuciem straty. Zamiast upalnych dni nastają jesienne chłody, zamiast długiego dnia szybko zapada zmrok a błękit za oknem staje się szary i z dnia na dzień szarzeje co raz bardziej, drzewa tracą liście a z nieba zamiast słonecznego żaru co raz częściej pada deszcz. Mimo, że jesień przegania lato nie znaczy, że nie można jej lubić. Jesień niesie ze sobą wiele dobrego, urzekające nas jesienne krajobrazy i kolory, które sycą nasz wzrok, jesienne zapachy grzybów, wrzosu i lawendy łechcą nasze nosy a smaki jesiennych owoców podbijają nasze podniebienia. Zamiast użalać się nad latem, które minęło i bez względu na to czy będziemy za nim płakać czy też nie, wróci do nas nie szybciej niż za rok, trzeba korzystać z jesiennych darów i z nich właśnie się cieszyć. Warto chodzić na jesienne spacery. Ta pora roku sprawia, że są one wyjątkowo romantyczne, bo przyroda pieści nasze oczy krajobrazami, cieszy gamą złocistych kolorów i jesiennych skarbów takich jak szeleszczące pod stopami liście, kasztany czy jarzębina. Jeżeli podczas spaceru dokuczy nam chłód to po powrocie do domu dobrze zrobi nam kubek gorącej, aromatycznej herbaty. Taką herbatą na jesienną zdrową rozgrzewkę jest „Jesienne Jabłko” ze sklepu herbacianego „Czas na Herbatę”. Jest to zielona herbata sencha z dodatkiem kawałeczków jabłka. Zdrowotnych właściwości zielonej herbaty nie trzeba wymieniać, bo każdy dobrze wie, że zielona herbata jest źródłem zdrowia a herbata „Jesienne jabłko” po prostu dodaje do tego źródła wspaniały, urzekający jabłkowy smak i aromat. Dla amatorów słodkich pyszności, jesiennym zestawem niosącym ze sobą świetny humor jest filiżanka herbaty „Cynamonowej” – „Czas na Herbatę” podana z porcją szarlotki z dodatkiem bitej śmietany. Nie ma chyba osoby, która nie uśmiechnęłaby się na sama myśl o takim rozkosznym podwieczorku. „Cynamonowa” to naturalna czarna herbata z dodatkiem cynamonu. Ta cynamonowa aromatyczna kompozycja herbaciana pysznie smakuje także z kawowymi lub migdałowymi ciasteczkami lub po prostu z kostką gorzkiej czekolady… na jesienny podwieczorek lub spotkanie z przyjaciółmi jak znalazł;)



---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:)



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Diabelskie espresso w kieszeni

Diabelskie espresso w kieszeni


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




Ludzie na całym świecie szaleją za smakiem i aromatem espresso, dlatego włoska fantazja kawowa posunęła się o krok dalej i dała wszystkim rozkochanym w espresso jego słodką kieszonkowa wersję -Cioccafe Espresso Time.

Maluteńka filiżaneczka z jeszcze mniejszą ilością czarnego naparu, wszystko w wersji mini a jednak daje maksimum doznań! Takie właśnie jest espresso. Ta maluteńka ilość specjalnie przygotowanego kawowego naparu daje nam wszystko to, czego tak naprawdę od kawy oczekujemy. Espresso to kwintesencja kawy, diabelska moc, maksimum smaku i tyle samo pobudzającego aromatu. Espresso urodziło się we Włoszech i liczy sobie ponad 100 lat! Jego historia ściśle wiąże się z wynalezieniem ekspresu ciśnieniowego, bo to właśnie dzięki niemu espresso ujrzało światło dzienne. Espresso to nie tylko nazwa napoju, to także sposób jego przyrządzania. Nazwa także pochodzi z Włoch i nie ma żadnego związku z szybkością przygotowania wywaru ani z maszyną, w której jest on przygotowywany. Wywodzi się od włoskiego przymiotnika espressivo – czyli wyrazisty, wyraźny. Nazwa idealnie pasuje do tego diabelskiego napoju. Samo przygotowanie espresso nie jest takie proste, aby je zrobić trzeba nie tylko umieć obsługiwać ekspres do kawy, ale wiedzieć jak przygotować ziarna kawowe, aby uzyskać odpowiedni napar. Przede wszystkim ziarna kawy powinny być bardzo drobno zmielone, najlepiej wybrać kawę podwójnie paloną, umieszczając odpowiednia ilość kawy w ramieniu ekspresu, należy odpowiednio sprasować kawę tak, aby nie ugnieść jej zbyt mocno, ale żeby także nie była zbyt luźna. Wbrew pozorom ta niby drobnostka ma znaczenie, ponieważ woda przepływająca pod ciśnieniem przez zbyt mocno sprasowaną kawę ma utrudnione zadanie, dłużej „przeciska” się przez zmieloną kawę a to prowadzi do jej spalenia przez zbyt długie poddawanie jej działaniu bardzo wysokiej temperatury. Natomiast zbyt luźna kawa w ramieniu błyskawicznie przepuści wodę pod ciśnieniem, wydatnie skracając czas parzenia, przez co w efekcie nie uzyskamy espresso tylko zwykłą lurę. Espresso należy podawać w ogrzanych filiżaneczkach o pojemności zaledwie 25 ml wykonanych z grubej porcelany. Prawdziwe espresso charakteryzuje się gęstą, mocno aromatyczną, brązowo-orzechową pianką. Jest także bazą do przygotowania innych kaw takich jak latte, cappuccino i wielu innych. Espresso ze względu na swoją wyjątkowość ma rzesze zwolenników na całym świecie. Ludzie szaleją za jego smakiem i aromatem, dlatego włoska fantazja kawowa posunęła się o krok dalej i dała wszystkim rozkochanym w espresso jego słodką kieszonkowa wersję. Cioccafe Espresso Time to prawdziwe prażone ziarenka kawy oblane ciemną czekoladą o smaku espresso, diabelskie espresso łakocie rodem z Włoch. Możesz je mieć zawsze przy sobie, niewielkie kartonikowe opakowanie chroni cukierki przed rozpuszczeniem i mieści się w kieszeni lub nawet w malutkiej torebce. Ta wygodna wersja espresso rozpływa się w ustach odkrywając swoje kawowe serce. Gdziekolwiek się znajdujesz, na środku pustyni, na szczycie lodowej góry czy w innych mniej lub bardziej ekstremalnych miejscach gdzie nie ma mowy o filiżance diabelskiej kawki po prostu wyciągnij sobie espresso z kieszeni …Ciocaffe Espresso Time!






---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:) Jakość Obsługi w naszych rękach, zobacz jak łatwo możesz wpłynąć na jakość obsługi w Polsce



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Czas na andrzejkowe wróżby? Czas na Herbatę!

Czas na andrzejkowe wróżby? Czas na Herbatę!


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




Andrzejkowy wieczór najlepiej spędzić w towarzystwie Andrzeja, bawiąc się w andrzejkowe wróżby i popijając herbatę …”Andrzejkową” oczywiście!

Wróżby to stara jak świat metoda na poznanie przyszłości. Któż z nas nie jest ciekawy, co go czeka jutro, pojutrze czy za kilka lat? Mimo, że to głównie panie otwarte są na tajemnicze praktyki mające na celu uchylenie chociaż rąbka tajemnicy przyszłości, zdarza się, że także panowie chętnie poddają się magii wróżb. Szczególnie w takie wieczory jak wigilia św. Andrzeja, czyli inaczej mówiąc w Andrzejki wszyscy bez względu na płeć chętnie włączamy się do wróżebnej zabawy w poznawanie przyszłości.
Andrzejkowy wieczór to świetna okazja do towarzyskich spotkań i dobrej zabawy. Jeżeli masz ochotę na magiczny wieczór zaproś do siebie przyjaciół i razem zabawcie się w andrzejkowe wróżby. Zapraszając andrzejkowych gości zadbaj o andrzejkowy klimat spotkania i przygotuj listę wróżb, które chcesz odprawić. Zorganizuj potrzebne do wróżenia przedmioty. Przydadzą się także podkreślające wróżebny charakter spotkania gadżety takie jak kadzidełka, które roztoczą w pomieszczeniu odpowiednie tajemnicze zapachy. Menu andrzejkowe nie musi być skomplikowane, przecież spotykacie się po to, aby sobie powróżyć i to właśnie powinna być główna atrakcja wieczoru. Słone i słodkie przekąski będą jak najbardziej na miejscu a do tego ciepłe i zimne napoje. W andrzejkowym menu nie może zabraknąć herbaty. Herbata a raczej fusy z herbaty także kojarzą się z wróżbami. Są takie herbaty, które pasują do wieczoru andrzejkowego tak, jakby zostały stworzone specjalnie na tą okazję. Są to herbaty „Andrzejkowa” i „Andrzejkowa Wróżba” ze sklepu herbacianego „Czas na Herbatę”. Ich nazwy doskonale podkreślają andrzejkowy charakter a serwowane podczas andrzejkowego spotkania spowodują uśmiechy na twarzach gości. Herbata „Andrzejkowa” to kompozycja herbaty czarnej i hibiskusa z dodatkiem kawałeczków banana i ananasa o urzekającym bananowo – ananasowym aromacie. Ta herbata świetnie pasuje na wesoły imieninowy prezent dla Andrzeja. Herbata „Andrzejkowa wróżba” to czarna herbata zawierająca kawałeczki malin, czarnego bzu, papai i skórki cytrynowej. Obie herbaciane propozycje andrzejkowe są magicznie aromatyczne i czarodziejsko smaczne, więc serwowanie ich gościom podczas spotkania andrzejkowego na pewno wróży udany wieczór.
Spośród wielu wróżb andrzejkowych warto wybrać najciekawsze, ale także nieskomplikowane wróżby, które nie sprawią trudności w rozszyfrowaniu i nie wymagają wielkich przygotowań. Chodzi przecież o to, aby wykonać jak najwięcej zabaw wróżebnych, zamiast koncentrować się na jednej skomplikowanej wróżbie. Oto kilka przykładów na andrzejkowe odkrywanie przyszłości:
Lanie Wosku - Jest najpopularniejszą i najbardziej lubianą wróżbą andrzejkową. Wosk roztopiony w małym naczyniu należy lać na wodę przez ucho od klucza. Według dawnych wierzeń klucz ułatwia nawiązywanie kontaktu z zaświatami, a tylko dobre duchy przodków mogą odsłonić przyszłość. Kształt woskowej figurki może wydawać się nieczytelny, ale jej cień na ścianie, ułatwi odczytanie zarysu. Wystarczy odrobina fantazji, aby dowiedzieć się, co przyniesie ze sobą nadchodzący rok.
Obierka - Za pomocą tej wróżby można dowiedzieć się, na jaka literę zaczyna się imię ukochanego wyznaczonego przez los. Do tej wróżby należy użyć jabłka a dokładniej jego skórki. Jabłko trzeba obrać tak, aby powstała jedna długa obierka a następnie rzucić nią za siebie przez lewe ramię i odczytać literę utworzoną przez leżąca na podłodze obraną z jabłka skórkę.
Buty - Aby dowiedzieć się, którą z panien, wdów i rozwódek z grona wróżących sobie osób wyjdzie pierwsza za mąż można posłużyć się butami ustawiając buty z lewej nogi rzędem w kącie pokoju. But, który ostatni znajdzie się w kolejce przestawia się na początek. Wężyk lewych butów musi przewędrować przez pokój a właścicielka buta, który pierwszy dotknie czubkiem progu, może liczyć na szybkie zamążpójście.
Filiżanki - Pod trzema filiżankami należy ukryć: obrączkę, monetę, listek a czwartą filiżankę pozostawiamy pustą i ustawiamy je w rzędzie, po czym zamieniamy filiżanki miejscami i wskazujemy na jedną z nich. Filiżanka z obrączką oznacza miłość, listek-ślub, moneta-bogactwo a pusta filiżanka brak zmian w nowym roku.


---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:)



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl