wtorek, 31 stycznia 2017

Usługi cateringowe – Deser przy kawie

Usługi cateringowe – Deser przy kawie


Autor: Aleksandra Pos


Celem tego artykułu jest pobudzenie Twojego apetytu i wyobraźni smakowej. Nie jesteś głodny? Jak słyszysz słowa „usługi cateringowe”, to widzisz oczyma wyobraźni kawę rozpuszczalną? Chętnie to zmienimy.


Kiedy ostatni raz brałeś udział w bankiecie, na którym podawano desery? Przypomnij sobie, co zaserwowano. Pewnie była szarlotka, serniczek i może jeszcze brownie. A gdybyś tak się znalazł przed stołem pełnym najróżniejszych smakołyków rodem z fabryki czekolady Charliego? Gdybyś mógł te wszystkie pyszności zaserwować swoim gościom? Marzenia się spełniają, czytaj dalej.

Deserki i ciasteczka

Sernik i szarlotka powinny być dopiero początkiem, a nie końcem dobrego bankietu. Co może zaserwować firma zajmująca się organizowaniem cateringów? Właściwie ograniczenie stanowi tylko wyobraźnia kucharzy i cukierników. Przecież na deser można podać mini pucharki z tiramisu czy deserek panna cotta. Na platerach można ułożyć ptysie nadziewane kremem pistacjowym i eklerki z czekoladą. Każdy lubi mascarpone i każde danie z tym włoskim serkiem smakuje znakomicie, dlatego nie zaryzykujesz, jeśli na przyjęciu w ramach cateringu zaserwujesz śmietanowy deser z mascarpone przełożony frużeliną wiśniową lub malinową i na przykład z bezą obtoczoną w białej trufli. Brzmi apetycznie? A co powiesz na kruche ciasteczka takie jak tarteletki z owocami, rogaliki z wiśnią lub budyniem? To wszystko może się znaleźć na Twoim bankiecie w ramach usługi cateringowej!

Kawa czy herbata

Organizując bankiet, nie należy bagatelizować kwestii związanych z napojami. Podanie kawy rozpuszczalnej jest oznaką braku szacunku dla gości. Na stołach powinny zostać postawione ekspresy oraz dobrej jakości herbata w torebkach lub najlepiej liściasta. Do gorących napojów w ramach usługi cateringowej powinno zostać podane mleko, cukier i cytryna. Ponadto nie wolno zapomnieć o napojach zimnych – wodzie i różnego rodzaju sokach. Jeśli impreza ma być zakrapiana alkoholem, firma cateringowa może podać szampana lub wino.

Catering, który zachwyci gości – ciężko osiągnąć taki efekt, co nie znaczy, że to niemożliwe. Zamów usługę restauracji i firmy cateringowej Jajko, a przekonasz się, że bankiet nie musi być kulinarną porażką.

Catering, który zachwyci gości – ciężko osiągnąć taki efekt, co nie znaczy, że to niemożliwe.


Zamów usługę restauracji i firmy cateringowej Jajko, a przekonasz się, że bankiet nie musi być kulinarną porażką.

Aleksandra Pos

Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz