piątek, 17 grudnia 2010

Diabelskie espresso w kieszeni

Diabelskie espresso w kieszeni


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




Ludzie na całym świecie szaleją za smakiem i aromatem espresso, dlatego włoska fantazja kawowa posunęła się o krok dalej i dała wszystkim rozkochanym w espresso jego słodką kieszonkowa wersję -Cioccafe Espresso Time.

Maluteńka filiżaneczka z jeszcze mniejszą ilością czarnego naparu, wszystko w wersji mini a jednak daje maksimum doznań! Takie właśnie jest espresso. Ta maluteńka ilość specjalnie przygotowanego kawowego naparu daje nam wszystko to, czego tak naprawdę od kawy oczekujemy. Espresso to kwintesencja kawy, diabelska moc, maksimum smaku i tyle samo pobudzającego aromatu. Espresso urodziło się we Włoszech i liczy sobie ponad 100 lat! Jego historia ściśle wiąże się z wynalezieniem ekspresu ciśnieniowego, bo to właśnie dzięki niemu espresso ujrzało światło dzienne. Espresso to nie tylko nazwa napoju, to także sposób jego przyrządzania. Nazwa także pochodzi z Włoch i nie ma żadnego związku z szybkością przygotowania wywaru ani z maszyną, w której jest on przygotowywany. Wywodzi się od włoskiego przymiotnika espressivo – czyli wyrazisty, wyraźny. Nazwa idealnie pasuje do tego diabelskiego napoju. Samo przygotowanie espresso nie jest takie proste, aby je zrobić trzeba nie tylko umieć obsługiwać ekspres do kawy, ale wiedzieć jak przygotować ziarna kawowe, aby uzyskać odpowiedni napar. Przede wszystkim ziarna kawy powinny być bardzo drobno zmielone, najlepiej wybrać kawę podwójnie paloną, umieszczając odpowiednia ilość kawy w ramieniu ekspresu, należy odpowiednio sprasować kawę tak, aby nie ugnieść jej zbyt mocno, ale żeby także nie była zbyt luźna. Wbrew pozorom ta niby drobnostka ma znaczenie, ponieważ woda przepływająca pod ciśnieniem przez zbyt mocno sprasowaną kawę ma utrudnione zadanie, dłużej „przeciska” się przez zmieloną kawę a to prowadzi do jej spalenia przez zbyt długie poddawanie jej działaniu bardzo wysokiej temperatury. Natomiast zbyt luźna kawa w ramieniu błyskawicznie przepuści wodę pod ciśnieniem, wydatnie skracając czas parzenia, przez co w efekcie nie uzyskamy espresso tylko zwykłą lurę. Espresso należy podawać w ogrzanych filiżaneczkach o pojemności zaledwie 25 ml wykonanych z grubej porcelany. Prawdziwe espresso charakteryzuje się gęstą, mocno aromatyczną, brązowo-orzechową pianką. Jest także bazą do przygotowania innych kaw takich jak latte, cappuccino i wielu innych. Espresso ze względu na swoją wyjątkowość ma rzesze zwolenników na całym świecie. Ludzie szaleją za jego smakiem i aromatem, dlatego włoska fantazja kawowa posunęła się o krok dalej i dała wszystkim rozkochanym w espresso jego słodką kieszonkowa wersję. Cioccafe Espresso Time to prawdziwe prażone ziarenka kawy oblane ciemną czekoladą o smaku espresso, diabelskie espresso łakocie rodem z Włoch. Możesz je mieć zawsze przy sobie, niewielkie kartonikowe opakowanie chroni cukierki przed rozpuszczeniem i mieści się w kieszeni lub nawet w malutkiej torebce. Ta wygodna wersja espresso rozpływa się w ustach odkrywając swoje kawowe serce. Gdziekolwiek się znajdujesz, na środku pustyni, na szczycie lodowej góry czy w innych mniej lub bardziej ekstremalnych miejscach gdzie nie ma mowy o filiżance diabelskiej kawki po prostu wyciągnij sobie espresso z kieszeni …Ciocaffe Espresso Time!






---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:) Jakość Obsługi w naszych rękach, zobacz jak łatwo możesz wpłynąć na jakość obsługi w Polsce



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Czas na andrzejkowe wróżby? Czas na Herbatę!

Czas na andrzejkowe wróżby? Czas na Herbatę!


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




Andrzejkowy wieczór najlepiej spędzić w towarzystwie Andrzeja, bawiąc się w andrzejkowe wróżby i popijając herbatę …”Andrzejkową” oczywiście!

Wróżby to stara jak świat metoda na poznanie przyszłości. Któż z nas nie jest ciekawy, co go czeka jutro, pojutrze czy za kilka lat? Mimo, że to głównie panie otwarte są na tajemnicze praktyki mające na celu uchylenie chociaż rąbka tajemnicy przyszłości, zdarza się, że także panowie chętnie poddają się magii wróżb. Szczególnie w takie wieczory jak wigilia św. Andrzeja, czyli inaczej mówiąc w Andrzejki wszyscy bez względu na płeć chętnie włączamy się do wróżebnej zabawy w poznawanie przyszłości.
Andrzejkowy wieczór to świetna okazja do towarzyskich spotkań i dobrej zabawy. Jeżeli masz ochotę na magiczny wieczór zaproś do siebie przyjaciół i razem zabawcie się w andrzejkowe wróżby. Zapraszając andrzejkowych gości zadbaj o andrzejkowy klimat spotkania i przygotuj listę wróżb, które chcesz odprawić. Zorganizuj potrzebne do wróżenia przedmioty. Przydadzą się także podkreślające wróżebny charakter spotkania gadżety takie jak kadzidełka, które roztoczą w pomieszczeniu odpowiednie tajemnicze zapachy. Menu andrzejkowe nie musi być skomplikowane, przecież spotykacie się po to, aby sobie powróżyć i to właśnie powinna być główna atrakcja wieczoru. Słone i słodkie przekąski będą jak najbardziej na miejscu a do tego ciepłe i zimne napoje. W andrzejkowym menu nie może zabraknąć herbaty. Herbata a raczej fusy z herbaty także kojarzą się z wróżbami. Są takie herbaty, które pasują do wieczoru andrzejkowego tak, jakby zostały stworzone specjalnie na tą okazję. Są to herbaty „Andrzejkowa” i „Andrzejkowa Wróżba” ze sklepu herbacianego „Czas na Herbatę”. Ich nazwy doskonale podkreślają andrzejkowy charakter a serwowane podczas andrzejkowego spotkania spowodują uśmiechy na twarzach gości. Herbata „Andrzejkowa” to kompozycja herbaty czarnej i hibiskusa z dodatkiem kawałeczków banana i ananasa o urzekającym bananowo – ananasowym aromacie. Ta herbata świetnie pasuje na wesoły imieninowy prezent dla Andrzeja. Herbata „Andrzejkowa wróżba” to czarna herbata zawierająca kawałeczki malin, czarnego bzu, papai i skórki cytrynowej. Obie herbaciane propozycje andrzejkowe są magicznie aromatyczne i czarodziejsko smaczne, więc serwowanie ich gościom podczas spotkania andrzejkowego na pewno wróży udany wieczór.
Spośród wielu wróżb andrzejkowych warto wybrać najciekawsze, ale także nieskomplikowane wróżby, które nie sprawią trudności w rozszyfrowaniu i nie wymagają wielkich przygotowań. Chodzi przecież o to, aby wykonać jak najwięcej zabaw wróżebnych, zamiast koncentrować się na jednej skomplikowanej wróżbie. Oto kilka przykładów na andrzejkowe odkrywanie przyszłości:
Lanie Wosku - Jest najpopularniejszą i najbardziej lubianą wróżbą andrzejkową. Wosk roztopiony w małym naczyniu należy lać na wodę przez ucho od klucza. Według dawnych wierzeń klucz ułatwia nawiązywanie kontaktu z zaświatami, a tylko dobre duchy przodków mogą odsłonić przyszłość. Kształt woskowej figurki może wydawać się nieczytelny, ale jej cień na ścianie, ułatwi odczytanie zarysu. Wystarczy odrobina fantazji, aby dowiedzieć się, co przyniesie ze sobą nadchodzący rok.
Obierka - Za pomocą tej wróżby można dowiedzieć się, na jaka literę zaczyna się imię ukochanego wyznaczonego przez los. Do tej wróżby należy użyć jabłka a dokładniej jego skórki. Jabłko trzeba obrać tak, aby powstała jedna długa obierka a następnie rzucić nią za siebie przez lewe ramię i odczytać literę utworzoną przez leżąca na podłodze obraną z jabłka skórkę.
Buty - Aby dowiedzieć się, którą z panien, wdów i rozwódek z grona wróżących sobie osób wyjdzie pierwsza za mąż można posłużyć się butami ustawiając buty z lewej nogi rzędem w kącie pokoju. But, który ostatni znajdzie się w kolejce przestawia się na początek. Wężyk lewych butów musi przewędrować przez pokój a właścicielka buta, który pierwszy dotknie czubkiem progu, może liczyć na szybkie zamążpójście.
Filiżanki - Pod trzema filiżankami należy ukryć: obrączkę, monetę, listek a czwartą filiżankę pozostawiamy pustą i ustawiamy je w rzędzie, po czym zamieniamy filiżanki miejscami i wskazujemy na jedną z nich. Filiżanka z obrączką oznacza miłość, listek-ślub, moneta-bogactwo a pusta filiżanka brak zmian w nowym roku.


---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:)



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Świąteczny aromat O’ccaffe

Świąteczny aromat O’ccaffe


Autorem artykułu jest Małgorzata Jakubczyk




Świąteczny czas Bożego Narodzenia szczególnie sprzyja rodzinnym bliskim spotkaniom i niekończącym się rozmowom. Wyjątkowy nastrój panujący przez te świąteczne, grudniowe dni łączy bliskie osoby gromadząc wszystkich wokół wspólnego stołu.
Bożonarodzeniowe menu jest pełne przeróżnych potraw i pysznych aromatycznych wypieków. Na wigilijnym stole obowiązują potrawy postne, królują ryby, pierogi, kapusta, słodka kutia barszczyk z uszkami i wiele, wiele innych. Kolejne świąteczne dni nie wymagają już postu, dlatego przy wspólnym stole świąteczni goście i domownicy mogą rozkoszować się wszelkimi potrawami mięsnymi. Poza daniami głównymi bardzo ważne są słodkie wypieki i desery, bez nich święta nie byłyby takie słodkie i pachnące. Świąteczne ciasta to pole do popisu dla każdej gospodyni. Aby jednak świąteczny podwieczorek był wyjątkowo udany nie tylko ciasto powinno być wyśmienite, ale także podana do niego kawa, która podkreśli jego smak i doda szczególnego aromatu. Do pysznego ciasta warto podać wyjątkowo przyrządzona kawę, która zaskoczy gości i sprawi, że będą długo wspominali ten świąteczny podwieczorek. Oto przepis na kawę „Włoska Pomarańcza O’ccaffe”. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnej kawy a efekt jest imponujący. Aby przyrządzić kawę „Włoska Pomarańcza O’ccaffe” potrzebne są następujące składniki:
Na jedną porcję:
150 ml zaparzonej, lekko osłodzonej kawy O’Ccaffe
20 ml likieru pomarańczowego
Dodatki: bita śmietana, skórka pomarańczowa i szczypta gorzkiego kakao do posypania

Kawę zaparz, oddziel fusy, dodaj do niej cukru ( łyżeczka na porcję) i poczekaj kilka minut, aby lekko przestygła. Następnie dodaj likieru pomarańczowego i dokładnie wymieszaj. Przelej kawę do filiżanek lub przeźroczystych, dużych kieliszków. Kawę należy ozdobić bitą śmietaną w sprayu, posypać skórka pomarańczową i odrobiną kakao. Z „Włoską Pomarańczą O’ccaffe” obok wypieków doskonale komponuje się gorzka czekolada zawierająca skórkę pomarańczową. Można ją podać dodatkowo jako deser.
Podstawą kawowej „Włoskiej pomarańczy O’ccaffe” jest kawa O’ccaffe Gran Caffe Crema e Aroma – wyborna włoska kawa ziarnista przygotowana w oparciu o kompozycję najwyższej jakości ziaren arabica (100%), pochodzących z Brazylii i Ameryki Środkowej, których indywidualne cechy łączą się w procesie starannego prażenia dając jej wyśmienity smak i pełen aromat prawdziwej kawy. Jej wyjątkową zaletą i cechą charakterystyczną jest długo utrzymująca się kremowa, gęsta pianka tzw. Crema na powierzchni napoju. Polecana jest zarówno do ekspresów ciśnieniowych oraz do zaparzania tradycyjnymi metodami. Duże opakowanie O’ccaffe Gran Caffe Crema e Aroma sprawi, że nigdy nie zabraknie ci twojej ulubionej kawy a jej ziarnista postać pozwoli zachować świeżość, wyjątkowy aromat i niepowtarzalny smak przez długi czas.

www.occaffe.com.pl

---

prsolution



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

czwartek, 16 grudnia 2010

Przy kawie o kawie

Przy kawie o kawie


Autorem artykułu jest Karolina Rawiecka




Małą czarną znają ludzie na wszystkich lądach. Z jej reputacją bywało różnie. Wciąż toczą się debaty, czy kawa szkodzi, czy sprzyja zdrowiu. Pociąga od wieków jej smak, aromat i pobudzające działanie. Jaka kawa jest najlepsza? Jaka jest najzdrowsza? Z jakimi dodatkami smakuje najbardziej? W końcu – pić kawę, czy nie pić?
Czarna jak diabeł
Na dobrą kawę nie ma uniwersalnej recepty. Wybór zależy od gustu, pory dnia, a nawet nastroju. Każda ma w sobie coś interesującego, byle była - jak mawiał wielki entuzjasta kawy, francuski polityk z przełomu XVIII i XIX wieku Charles Maurice de Talleyrand - czarna jak diabeł, gorąca jak piekło, czysta jak anioł i słodka jak miłość!
Jaka kawa jest zatem najlepsza? Grecy, Turcy i Marokańczycy stwierdzą zapewne, że po turecku i bez dodatków (ci ostatni najwyżej dodaliby pieprzu i soli). Hindusi podobnie, choć preferują ją z mlekiem i nierafinowanym cukrem palmowym. Słynący z parzenia doskonałych kaw Austriacy wybiorą espresso ze śmietanką lub bitą śmietaną, Włosi zaś wyśmienite cappuccino…, a Polacy?
Takiej kawy jak w Polszcze nie ma w żadnym kraju:
W Polszcze, w domu porządnym, z dawnego zwyczaju
Jest do robienia kawy osobna niewiasta,
Nazywa się kawiarka, ta sprowadza z miasta
Lub z wicin bierze ziarna w najlepszym gatunku,
I zna tajne sposoby gotowania trunku,
Który ma czarność węgla, przejrzystość bursztynu,
Zapach moki i gęstość miodowego płynu.

Ze znanego trzynastozgłoskowca Adama Mickiewicza wynika, że na jakość kawy dostępnej w Polsce w XIX w. nie można było narzekać. A jak jest dzisiaj? Według opinii Zofii Kosińskiej, wykładowcy savoir-vivre’u na uznanych rodzimych uczelniach, w Polsce brakuje kaw wysokiej jakości.
Kawa rozpuszczalna czy innego rodzaju smakowe proszki, jak również kawa sprzedawana w paczkach w postaci mielonej nie budzi zaufania prawdziwych kawoszy - stwierdza Zofia Kosińska. Zdaniem specjalistów, najlepiej kupować ziarno luzem, w niewielkich ilościach i mleć je tuż przed zaparzeniem. Powinno się również zapytać sprzedawcę o datę palenia ziaren.

Wyśmienite dodatki
Smakowe syropy - to najnowszy trend, zmieszane z kawą nadają jej szczególny aromat. Smak mięty czy karmelu - niezliczone wariacje smakowe syropów dają olbrzymie możliwości kulinarnych eksperymentów.
Smakowite dodatki - kto nie lubi przekąsić czegoś słodkiego do kawy? Klasyczne przykłady takich słodkości to włoskie wypieki amerettini lub cantuccini, światowej sławy kawałek tortu Sachera czy wiedeńskie rogaliki w kształcie półksiężyca, a także francuskie bagietki z miodem i dżemem jak i francuski rogalik Croissant.
Cukier - koneserzy kawy preferują jako dodatek do espresso i tradycyjnej kawy drobny, biały, sypki cukier, który się szybko rozpuszcza. Cukier w kostkach nie jest odpowiedni, ponieważ wielokrotne mieszanie niszczy Cremę.
Mleko nadaje ton - niskotłuszczowe, pełne, skondensowane, w proszku lub jako śmietanka. Efektem ubocznym mlecznego dodatku jest lekkie zneutralizowanie kwasu z kawy, co z kolei prowadzi do obniżonej produkcji kwasów żołądkowych, przez co kawa staje się lżej strawna. Jednak im większa zawartość tłuszczu w mlecznym dodatku, tym bardziej odchodzimy od oryginalnego smaku kawy.
Mocniejsze dodatki - kawa z dodatkiem alkoholu, np. caffe coretto, czyli mocne espresso z kroplą równie mocnej brandy. Miłośnicy włoskiego stylu preferują jako dolewkę grappę. Z kawą i espresso wspaniale harmonizują trunki różnego gatunku, od amaretto po koniak.
Jak rozpoznać dobrą Cremę?
Jeśli wsypie się cukier do filiżanki z espresso, Crema powinna się na krótko otworzyć, a potem znów zamknąć. Jeśli przejdzie ten sprawdzian, można spokojnie zamieszać i zacząć się delektować.

Reputacja „małej czarnej”
Kawa jest niezaprzeczalnym znakiem epoki rozkwitu przemysłu, epoki modernistycznej i post-modernistycznej: zwiększa siły witalne, poprawia naszą wydajność, odpędza złe myśli, wreszcie… - nakręca machinę handlu.
Ale co ze zdrowiem? Często oskarżano ją o naganny wpływ na organizm, ale równie często ją uniewinniano. Studia medyków w XX wieku nie zdołały jasno pokazać, do jakich chorób może nas doprowadzić picie kawy, choć oczywiście nie zaliczono jej do zdrowej żywności. Jeśli już musimy mieć jakiś nałóg, kawa jest prawdopodobnie jednym z najmniej szkodliwych - oczywiście do czasu, kiedy pijemy ją w umiarkowanych ilościach. UMIAR jest tu słowem kluczowym.
Kofeina jest jedną z substancji znajdujących się w kawie, to właśnie ona powoduje, że po wypiciu kawy czujemy się pobudzeni, jednak jej zbyt duże ilości powodują nerwowość, rozdrażnienie, problemy z zaśnięciem, a także nieprzyjemności natury żołądkowej. Niestety, choć kawa może powodować poważne problemy zdrowotne, naukowcy nie potrafią udowodnić jej bezpośredniego wpływu na te problemy.
Kofeina to ciągły temat rozmów naukowych. Tolerowana ilość kofeiny dla każdego człowieka jest inna. Przyjmuje się, że umiarkowane spożycie to 100 - 500 mg kofeiny na dzień (1 do 4 filiżanek dziennie). Spożycie ponad 1000 mg dziennie może być dla organizmu toksyczne. Kofeina została znaleziona w wielu innych produktach poza kawą. Jest w herbacie, czekoladzie, w czekoladowych cukierkach, napojach gazowanych i w lekarstwach.
Gdzie jest więcej kofeiny, w kawie espresso czy rozpuszczalnej? Poniżej znajduje się zestawienie zawartości kofeiny w popularnych artykułach spożywczych:
• filiżanka kawy rozpuszczalnej- 95 mg
• szklanka czarnej kawy - 80-120 mg
• filiżanka espresso - 57 mg
• niepełna szklanka czarnej, importowanej herbaty - 65 mg
• szklanka zielonej herbaty - 31 mg
• szklanka typowej herbaty w torebkach - 46 mg
• puszka napoju z koncernu Cola - 30-90 mg
• filiżanka kawy mrożonej - 50-70 mg
• puszka Coca Cola - 45 mg


Pijmy kawę na zdrowie!
O złej reputacji kawy donoszą wszelkie media. Ostatnio jednak często słyszy się o nowych osiągnięciach w kwestii pozytywnego działania kawy. O tym, że kofeina działa pobudzająco i zmniejsza poczucie zmęczenia, wie chyba każda osoba. Ale niewielu zdaje sobie sprawę, że pita w rozsądnych ilościach dotlenia organizm, przez co ułatwia koncentrację, pozytywnie wpływa na trawienie i krążenie do tego stopnia, ze naukowcy polecają ją osobom cierpiącym na nadkwasotę i niedociśnienie tętnicze. Ostatnio opublikowano raporty, które mówią, że osoby raczące się kawą rzadziej cierpią na przypadłości związane z woreczkiem żółciowym.
Najnowsze badania naukowe głoszą, że diuretyczny efekt kawy może przyczynić się do zmniejszenia zachorowalności na nowotwory pęcherza wśród palaczy, regularne spożywanie tego napoju powoduje również zmniejszoną podatność na chorobę Parkinsona. Wiele z tego, co słyszymy w mediach, to badania przeprowadzone na grupie 200 lub 500 ludzi. Ostateczną wyrocznią dla nas jest zatem zwykle porada naszego lekarza.
Istotny jest sposób podawania kawy. Podana prosto z expresu posiadającego filtr jest najzdrowsza, gdyż zostaje oczyszczona ze szkodliwych substancji. Nie powinno się pić kawy gotowanej i zalewanej wrzątkiem, ponieważ zwiększa wówczas poziom cholesterolu we krwi.
Tak więc… pijmy kawę - na zdrowie!

---

Karolina Rawiecka



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Karnawałowe szaleństwo z O`Ccaffe

Karnawałowe szaleństwo z O`Ccaffe


Autorem artykułu jest Małgorzata Jakubczyk




Jeżeli masz w planie zabawę przez cały karnawał zaopatrz się w duże opakowanie oryginalnej włoskiej kawy O’ccaffe, która dodaje energii, ma wielką moc i cudowny smak.
Karnawał to okres zabawy i wielkiego ucztowania. Rozpoczyna się zaraz po Nowym Roku i trwa do Środy Popielcowej, czyli w tym roku do 25 lutego. Tak więc mamy ponad 7 tygodni wspaniałej zabawy!!!
Nie ma co tracić czasu, karnawał nie trwa wiecznie a następny dopiero za rok, więc bawmy się! Aby w pełni wykorzystać ten magiczny okres warto robić rzeczy, na które nie ma czasu ani okazji poza karnawałowym okresem. Karnawał jest wyśmienitym czasem np. na wypróbowanie swoich umiejętności tanecznych! Nie trzeba być profesjonalnym tancerzem, aby zaprezentować się na parkiecie i jednocześnie świetnie się zabawić. Taniec to zdrowie dla duszy i ciała. Jednak, aby przetańczyć cały karnawał trzeba znaleźć odpowiednie źródło energii, która niewątpliwie przyda się podczas karnawałowych imprez. Sprawdzonym i znanym od zawsze źródłem mocy jest kawa, bez której wielu z nas po prostu nie może funkcjonować. Podczas karnawału najlepiej wykorzystać piekielną moc espresso, które pomimo niewielkiej objętości wspaniale stawia na nogi. Jeżeli masz w planie bawić się przez cały karnawał warto zaopatrzyć się w duże opakowanie oryginalnej włoskiej kawy O’ccaffe Royal Espresso Bar. Duuuże, kilogramowe źródło energii zamkniętej w ziarenkach kawy 100% arabiki rodem z Włoch z pewnością wystarczy, aby wraz ze znajomymi przetańczyć calusieńki karnawał.
Charakterystyczną cechą kawy Royal Espresso Bar oprócz wielkiej mocy jest bardzo długo utrzymujący się po zaparzeniu wyjątkowy aromat mocnej włoskiej kawy. Tych, którzy uwielbiają kawę a karnawałowa fantazja każe im podczas organizowanej zabawy serwować nie tylko espresso, mogą zainteresować proste w przygotowaniu ale bardzo fantazyjne i smaczne drinki na bazie kawy. Możliwości jest naprawdę wiele. Podstawą każdego drinka jest oczywiście kawa i odrobina słodkiego alkoholu lub brandy, całość ozdabia się bitą śmietaną i kawowy drink jest gotowy. Takie drinki kawowe podbijają zazwyczaj serca i podniebienia pań, które zamiast mocnych alkoholowych napojów zdecydowanie wolą efektowne, kawowe drink-desery. Włoska O’ccaffe Royal Espresso Bar świetnie sprawdzi się zarówno w postaci energetycznej małej czarnej, diabelskiego espresso oraz podstawy kawowego drinka, a w każdym z tych napoi ukryty jest włoski temperament, który na pewno doda charakteru całemu tanecznemu karnawałowi.

www.occaffe.com.pl

---

prsolution



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl