piątek, 17 grudnia 2010

Hawaje we własnym ogródku

Hawaje we własnym ogródku


Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska




„Czas na Herbatę” przedstawia hawajski pomysł na towarzyskie lato. Hawajskie przysmaki, hawajski poncz i kilka hawajskich gadżetów to prosty przepis na wyjątkowe spotkanie towarzyskie, które na długo pozostanie w pamięci zaproszonych gości.
Lato to czas biwaków, spotkań, odpoczynku i przede wszystkim relaksu na świeżym powietrzu. Pogoda sprzyja, więc bez względu na to czy relaksujemy się na wyjeździe czy we własnym ogródku lub na działce, warto zorganizować imprezę i zaprosić na nią przyjaciół lub towarzyszy letniego wypadu. Impreza na świeżym powietrzu to świetny pomysł na letnie spędzenie wolnego czasu w dobrym towarzystwie. Jeżeli chcesz zorganizować taką imprezę nie musisz wkładać wiele wysiłku w przygotowania szczególnie te kulinarne. Lato sprzyja grillowaniu, a przygotowanie uczty grillowej nie jest czasochłonne. Dobrym pomysłem na imprezowy napój jest poncz. Poncz to mrożony lub gorący napój alkoholowy rodem z Indii W oryginalnej wersji przygotowywano go z pięciu składników: herbaty, cukru, cytryny, dowolnego owocu oraz wina, teraz poncz przygotowuje się z różnych alkoholi i dodatków. Napój ten jest bardzo popularny we Włoszech, Hiszpanii i Francji. Poncz przygotowuje się od razu dla większej liczby osób i podaje w wazie z chochelką. Letnią porą mrożony poncz jest idealnym napojem orzeźwiającym nie dość, że świetnie smakuje to podany w szklanej misie z dodatkiem owoców i lodu doskonale się prezentuje. Oto przepis na poncz „ Hawajskie Delicje”. Istotnym składnikiem tego ponczu jest herbata „Hawajskie Delicje” z herbaciarni „Czas na Herbatę”. Jest to czarna herbata z kawałeczkami papai i ananasa. Jej wyraźny owocowy, tropikalny smak nadaje i wypełnia smak ponczu. Zawarte w niej kawałki owoców warto oddzielić po zaparzeniu od fusów i dodać je potem do wazy z ponczem.

150 ml mocnej herbaty – Hawajskie Delicje „ Czas na Herbatę”
100 ml soku ananasowego
200 g kawałków ananasa
sok z jednej cytryny
80 ml rumu
1 butelka czerwonego wina
50 ml sherry
100 g cukru

Włóż ananasa do misy ponczowej i polej sherry. Zostaw na 2 godziny. Zaparz mocną herbatę „Hawajskie Delicje” „Czas na Herbatę” oddziel fusy. Do misy ponczowej dodaj herbatę i cukier, czerwone wino, rum oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj, aby cukier dokładnie się rozpuścił. Rozłóż na wierzchu kawałki ananasa i dodaj lodu.

Poncz „Hawajskie Delicje” może być inspiracją do zorganizowania hawajskiej imprezy. Wystarczy zaopatrzyć się w kilka hawajskich gadżetów, takich jak parasolki do drinków i hawajskie naszyjniki z kolorowych, wyciętych z materiału lub bibuły kwiatów. Możesz także poprosić gości o odpowiednie stroje np. hawajskie koszule w kwiatki i klapki. Taka letnia hawajska impreza na pewno pozostanie na długo w pamięci wszystkich przyjaciół i gości.


• „Hawajskie Delicje” to czarna herbata o letnim, tropikalnym smaku. Zawiera kawałeczki ananasa i papai, które łącząc się z delikatnym smakiem nektaryny tworzą prawdziwie hawajską kompozycję smakową. Można ja podawać tradycyjnie albo z lodem jako letni napój orzeźwiający, lub dodać do ponczu jako herbacianą bazę nadającą owocowego, letniego smaku.

Sklepy i stoiska „Czas na herbatę”
cena: 7,10 PLN – 50 g

---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:)



Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz